A-OK rádiós motor Zigbee

ZigBee


A ZigBee nyitott, vezeték nélküli kommunikációs protokollja az egyes eszközök összekapcsolásával okos otthont képes létrehozni, és kiemelkedő szerepet játszik a dolgok internetének fejlődésében (Internet Of Things - IoT). A titkosított kommunikációs rendszeren belül különböző gyártók eszközei csatlakoztathatók a hálózathoz, megőrizve az eszközök kölcsönös kompatibilitását és egyszerű működését. Egy ZigBee központi egység segítségével egyszerűen kombinálhatod a különböző eszközöket, melyek kényelmesen és interaktív módon kezelhetőek a számítógépről, mobiltelefonról, vagy tabletről. A rendszer további előnye az automatizálás költségeinek drasztikus csökkenése, és a lehetőségek széles tárháza a további bővítéshez
Előnyei:

  • megbízható és biztonságos vezeték nélküli kommunikáció

  • számos különböző márka eszközei csatlakoztathatók a rendszerhez (a kompatibilitást az egyes eszközök gyártóinak kell biztosítani)

  • akár a felhasználó is egyszerűen telepíteni tudja

  • minimális energiafogyasztás

  • távvezérlés internetről vagy akár helyben, otthonról is számos eszköz áll rendelkezésre

  • alacsony beszerzési költség és egyszerű bővítés használatához csak egy vezérlőegységre és érzékelőkre van szükség


Hogyan működik
a vezeték nélküli kapcsolat?


Európában a ZigBee vezeték nélküli adatátvitel a 868 MHz-es frekvencián történik. Ennek köszönhetően a 2,4 és 5 GHz-es WiFi, valamint a különböző mikrohullámú eszközök által okozott interferencia nem zavarja a rendszer működését. A vezérlő egység hatósugara 100 méter kültéren és 50 méter az épületen belül. Mivel azonban a legtöbb eszköz Mesh hálózati topológiával kapcsolódik egymáshoz, az egyes eszközök is továbbítanak jeleket egymásnak. Ennek köszönhetően a hatótávolság is nő – vagyis minél több eszközzel rendelkezel, annál több további eszközt tudsz elérni. Az emberi szervezetre gyakorolt hatások szempontjából azt is fontos kiemelni, hogy a sugárzás mértéke minimális. A ZigBee termékek a mobiltelefonokkal összevetve 4000-szer alacsonyabb sugárzást bocsátanak ki.
88 db raktáron
Prémium elektronikus végállású csőmotor, integrált rádióvevővel, okosvezérlés
49 115 Ft
38 673 Ft +áfa
76 db raktáron
Prémium elektronikus végállású csőmotor, integrált rádióvevővel, okosvezérlés
52 144 Ft
41 058 Ft +áfa
52 db raktáron
Prémium elektronikus végállású csőmotor, integrált rádióvevővel, Zigbee hálózat
65 082 Ft
51 246 Ft +áfa
1